Vattenfallen i Iguazu

Världens största vattenfall finns på gränsen mellan Brasilien och Argentina. Vattenfallen i Iguazu är en häftig upplevelse och de som har varit där kommer aldrig att glömma det. Detta inte bara för att vattenfallen är så enorma utan även för att omgivningarna är så otroligt vackra. Man kan ta sig till vattenfallen i Iguazu via Brasilien eller via Argentina. Det betyder att man rent praktiskt kan boka en semester som kommer att innebära besök i båda länderna oavsett vilken flygplats man väljer att flyga till.

Fallen är en del av Iguazufloden som även utgör en gräns mellan Argentina och Brasilien. Det är sällan man kan komma så nära naturunderverk som dessa vattenfall och tack vare att länderna har utvecklat parker där inträdet kontrolleras så behåller man miljön intakt för framtiden.

Bo nära vattenfallen i Iguazu

Om man vill bo riktigt nära vattenfallen i Iguazu så kan man göra det i staden Puerto Iguazu på den argentinska sidan. Det här är först och främst en turiststad som har utvecklats för att möta behovet av mat och husrum. Nu är det dock viktigt att veta att det kan bli ganska dyrt i denna stad så många väljer att resa till Puerto Iguazu med buss från en annan stad i Brasilien eller Argentina. Det finns bussfärder över natten och sedan kan man välja att övernatta en natt vid vattenfallen i Iguazu. Ett tips är att äta på busstationen i Iguazu som har en kafeteria som är känd för god mat och vettiga priser.

Upptäck vattenfallen

Vattenfallen i Iguazu är en naturpark och man får vänta på att portarna ska öppnas om morgonen både på den argentinska och brasilianska sidan. Om man besöker den argentinska sidan av fallen så kan man ta ett litet tåg upp till fallen. Tågfärden är mycket behaglig då solen skiner och man kan upptäcka den storslagna naturen med ett unikt djurliv. Då man närmar sig den del av vattenfallen som kallas för Devil’s Throat, djävulens hals, så ökar intensiteten i ljudet från fallen. Detta ljud blir bara mäktigare ju närmre man kommer på den gångväg som leder fram till en enorm utsikt över vattenfallen. Eleanor Roosevelt ska ha utbristit “stackars Niagara” då hon för första gången såg vattenfallen i Iguazu!

Gångvägar och båtturer

Man kan ta flera olika gångvägar på den övre sidan av fallen liksom på den lägre delen. Därför ska man ha gott om tid på sig och börja sin utflykt så snart som portarna till parken slår upp. Dessutom är det många som menar att man inte ska missa att se vattenfallen i Iguazu både från den argentinska och från den brasilianska sidan. På den brasilianska sidan så finns det mer shopping och nöje vid portarna till parken, och man får nog påstå att denna sida av fallen drar nytta av en bättre organisation än vad som finns på den argentinska sidan.

Iguazufallen är omgivna av regnskog och man kan se det hela från ovan i helikopterturer om man vill. Dessutom kan man ge sig ut i båt en bit ifrån fallen. Man kommer förstås inte lika nära som då man beger sig ut på vandringslederna längre upp, men det kan ändå bli till en minnesvärd naturupplevelse som man inte ska missa om man nu har tagit sig hela vägen till gränsen mellan Argentina och Brasilien!© 2023 Resatillbrasilien.nu.