Att resa i Brasilien

Att resa från Sverige till Brasilien är som att flyga från en värld till en helt annan. Brasiliens natur och kultur förkroppsligar begreppet semesterparadis. Den mest populära staden att resa till i Brasilien är förmodligen Rio de Janeiro som ligger strax norr om landets största stad Sao Paolo. Det som lockar de flesta turister i det fallet är delvis den stora karnevalen i Rio och de långa stränderna. Till ytan är Rio enorm. Man kan därför med fördel ta guidade turer där man kan titta på allt från badare och surfare på Copacabana till Cristo Redentor, jesusstatyn. Vill man få en god överblick av Rio de Janeiro på egen hand rekommenderas en tur upp på sockertoppen. Upp på sockertoppen kommer man med hjälp av linbana och ner kan man åka med en skärmflygare om man vågar. För de modiga finns det även tillfälle att bo på hostel eller vandrarhem i Favelan. Det är en mycket populär form av boende för backpackers.

Det är sällan man tänker på att Brasilien är ett av världens största länder. Detta gör det portugisiska språket till ett av de mest talade språken i världen. I Sverige vet man att fotboll är stort i Brasilien då flera av landets superstjärnor även har hamnat i våra ligor. Brasilien och Sverige har mötts ett par gånger. Där vi faktiskt både har spelat lika och vunnit över Brasilien enstaka gånger. Corinthians och Vasco da Gama är två av landets största klubbar. Vill man åka på fotbollsresa till Brasilien finns det många resebyråer som är specialiserade på det. De säljer ofta hela semestern i en paketresa till Brasilien där boende på hotell, matchbiljetter och flyg ingår. Detta är bara några av alla spännande resor man kan göra till Brasilien.

Brasilien är nämligen inte bara kust och stora städer. Inåt landet ligger Amazonas enorma regnskog och Amazonfloden. Brasiliens regnskog bjuder turisten på en äventyrssemester i en av världens mest otämjda miljöer. Här kan man åka flodbåt och besöka indianstammar och uppleva mystiken i oändlig natur med en omätbar artrikedom och färgprakt. Som svensk går det alldeles utmärkt att äga fastigheter i Brasilien. Så den som fattar tycke för landet och dess kultur kan med hjälp av svenska mäklare hitta ett hem eller sommar hus längs landets soliga kust. Att köpa hus i Brasilien är mycket populärt så det gäller att slå till snart.© 2023 Resatillbrasilien.nu.